top of page

Kakao- & chiamuffins


Hei og god lørdag!

Nå som jeg har vært uten egg en liten stund begynner det å bli lenge siden jeg har laget noe muffinsaktig, så i dag fikk jeg lyst til å lage muffins som inneholdt gode næringsstoffer, men som allikvel kunne være litt kos. Som sagt tidligere så har jeg ikke noen spesielle frokostretter eller middager, jeg spiser rett og slett det jeg har lyst på- om det så er en laksefilet til frokost eller en omelett. For en stund tilbake hendte det også at jeg lagde meg ulike typer pannekaker til frokost og toppet gjerne med litt valnøtter og nøttesmør, men det har det vært lite av i det siste. Favoritten min til frokost er som regel litt protein med salat og god olje. Det gir en god start på dagen for meg og holder meg mett til lunsj. Men siden det er lørdag i dag og jeg spiser hva jeg vil når jeg vil, ble det muffins til frokost i dag. Da passet det jo ekstra bra at de inneholdt litt næring i hvertfall!

Selve muffinsene i seg selv er ikke supersøte, men du kan godt smake deg til litt ekstra sødme hvis du ønsker det. Jeg serverte dem med litt salte nøtter, litt sirup og raw kakaonibs. Velg gjerne en sukkerfri sirup eller en sirup med lavere GI som er snillere mot blodsukkeret. Walden farms pannekakesirup er sukkerfri og nokså god på smak hvis du tåler kunstig søtning. Ellers er agave eller yacon sirup alernativer hvis du ønsker noe naturlig, men med lavere GI. Du trenger jo ikke akkurat bruke mengder heller- i hvertfall ikke hvis det er til frokost! Jeg synes det ser så voldsomt ut at jeg endte opp med 14 dråper stevia, i og med at stevia er ganske søtt, men jeg har akkurat kjøpt nye steviadråper og nå med sjokoladesmak og i denne oppskriften ga de ikke så mye sødme, så derfor endel dråper. Men som jeg skrev over så er det bare å tilsette litt mere sødme hvis du ønsker det. Dette er en liten oppskrift som gir 3 muffins- de egner seg jo best varme og ferske!

Til 3 muffins Ingredienser 1 egg (jeg brukte ett medium) 1 ss mandelmel (finmalt, fettredusert) 1/2 ss havremel 1 ss fiberhusk 1/3 ts bakepulver 1 ss bakekakao 1 ss chiafrø Litt økologisk vaniljepulver Ca 14 dråper stevia med sjokoladesmak 90 g usøtet mandelmelk

Pynt Litt sukkerfri sirup/sirup med lavere GI Litt salte nøtter Litt raw kakaonibs

Sett ovnen på 200 grader Finn frem en bakebolle og knekk egget oppi.

Tilsett resten av ingrediensene og rør godt til alt er blandet godt. Fordel røren i 3 muffinsformer og sett inn i ovnen på midterste rille. La dem steke i 10-12 minutter, men følg med underveis. Avkjøles bittelitt før du serverer dem med med litt pynt.

NYTES!

Heldigvis fikk vi litt solskinn og varme i dag til tross for at det nå bøtter ned! Vi har planer om å grille i dag så håper regnværet straks gir seg. Håper i hvertfall du får en fin lørdagskveld- inne eller ute ❤

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page