top of page

Koriandermarinert scampi på miniasparges


Hei og god søndag!

Det er så enkelt å lage noe godt og lynraskt med scampi! Scampi slår aldri feil og i dag vil jeg dele denne oppskriften på en liten rett som fint kan serveres som et lite måltid eller som en forrett til et selskap, som den er tenkt til. Retten kan serveres varm eller kald, med andre ord serveres med det samme eller lages dagen i forveien hvis det er å foretrekke.Jeg synes scampi fungerer best når den er tilberedt i godt med olje, og gjerne en olje med litt rund smak sånn som rapsoljen jeg har brukt her. Jeg har også valgt å bruke hvitløkscocosa i stedet for finhakket hvitløk, men det gjør du som du vil med. Dette er alt i alt en veldig enkel rett som er laget på 5 minutter, som har gode smaker og er dekorativ -akkurat hva man har lyst tl å servere i selskap. Jeg velger egentlig også å bare liste opp ingrediensene så du selv kan smake det til sånn som du vil ha det. Mengden scampi velger man også selv utifra hvor stor forrett man ønsker, eller om du vil lage det som et mellommåltid.

Ingredienser

Til én porsjon Valgfri mengde scampi Litt hvitløkscocosa (ca 1/2 ts til en porsjon) Rapsolje Litt finhakket koriander Salt & pepper

1 liten neve miniasparges Rapsolje Spirer til pynt (bruk de du liker best, jeg brukte reddikspirer som både er litt kraftige på smak og ikke så puslete i struktur) Linfrøolje/olivenolje

Ha scampien på pannen sammen med cocosa og rapsolje og sett temperaturen til nokså varm, men pass på å ikke svi scampien. Tilsett finhakket koriander og salt & pepper. Hell på litt mere olje hvis det trengs. De kan gjerne bade litt i oljen. Oljen får god smak og må absolutt ikke kastes! (hell over oljen ved servering etterpå) Mens du lager scampien tar du frem aspargesen og legger dem i en annen panne. Tilsett rapsolje og vend dem og la dem stekes litt på alle sider. Servér retten med asparges under, scampi + saus oppå og signér med spirer og linfrøolje. Linfrøoljen gir en god og rund smak som passer godt sammen med rapsoljen.

Velbekomme!

Og med det ønsker jeg deg en fortsatt fin søndag ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page