top of page

Urtemarinerte hjerter med råstekt rosenkål


Hei dere!

Nå er det plutselig mai! Allerede...var det ikke akkurat jul? Jeg synes i hvertfall at det fortsatt er ganske surt og kaldt ute (jeg er nok ikke alene om det) og ikke akkurat grønt og vårlig, men da passer det i hvertfall fint med en rett som denne. Ser jo at fargene kan minne litt om påske, men dette er altså en helårsrett som forsåvidt passer like godt på sommeren som på vinteren, så lenge du får tak i råvarene. Rosenkålen er vel snart ferdig så jeg benytter enhver anledning til å bruke den i rettene mine. I dag vil jeg derimot snakke litt mer om rettens proteinkilde som i dag er kyllinghjerter. Vi nordmenn spiser nemlig altfor lite innmat og det er utrolig synd for innmat er veldig næringsrikt. Jeg tror det henger sammen med at innmat ikke akkurat ser så delikat ut når man skal kjøpe det og så er det vel sikkert også noen som grøsser ved tanken på å spise organer. Jeg spiser mye rart om dagen, sikkert til min kjærestes tore fortvilelse. Han lurer nok på hvorfor jeg ikke bare kan være som folk flest. Jeg er altså ikke redd for å smake nye ting, det er bare spennende!

Vel, jeg har ikke akkurat noen planer om å omvende deg, men vise deg et eksempel på en rett laget med kyllinghjerter. Kyllinghjerter smaker veldig godt, men ser kanskje litt rare ut. De minner egentlig litt om små sosisser for når man tilbereder dem vil de krympe litt. Min tanke rundt innmat og egentlig mat generelt er at det meste kan smake godt så lenge det er riktig/godt tilberedt. Det er i hvertfall viktig hvis man skal servere dette til en skeptiker. Kanskje blir vedkommende positivt overrasket over den gode smaken eller kanskje det ble litt for spesielt. Disse hjertene er i hvertfall tilsatt godt med smak av gode urter og servert enkelt med litt råstekt rosenkål. I dag var det litt "man tager vad man haver" og derfor ble det veldig enkelt i dag. Hjertene skal steke litt i pannen, men det går raskere når du bruker endel olivenolje så de både blir stekt og "kokt". Husk å ikke bruk for høy varme med olivenolje, da blir den ødelagt. Og sist, men ikke minst; hjertene smaker litt som lever så hvis du liker det er dette noe for deg.

Til én porsjon Kyllinghjerter (valgfri mengde) Litt fersk rosmarin Litt fersk oregano Litt fersk basilikum Litt franske urter (tørket krydder) Salt&pepper En god dæsj olivenolje 150-200 g rosenkål Rapsolje Noen spinatblader Litt linfrøolje

Ha hjertene i en panne og la dem få litt farge før du tilsetter urtene. Hell på litt olivenolje og tilsett salt&pepper. Rens rosenkålen, grovhakk den og ha den i en annen panne. Tilsett litt rapsolje. Hjertene er ferdige når de har jevn farge over hele seg. Du kan gjerne skjære over en og se at den er gjennomstekt. Legg noen spinatblader på en tallerken, ha på rosenkål og deretter kyllinghjertene. Pass på å få med den gode kraften fra pannen. Avslutt med en rosmarinkvast og heller over litt linfrøolje ved servering.

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page