top of page

Næringsrike sjokoladekuler

Hei!

Dagene bare flyr av gårde og derfor er det noen dager siden jeg har fått postet noe, men oppskriftene blir til allikevel. Så har jeg noe jeg kan dele med dere. Forrige helg blandet jeg sammen noen ingredienser som til slutt ble til sjokoladekuler og det ble til dagens oppskrift som jeg vil dele med dere. Disse kulene er næringsrike og gode og hvem liker ikke noe som smaker både godt og som samtidig gir kroppen god næring? Disse sjokoladekulene lager du på 1-2-3 og du kan ta dem frem når du enn måtte ønske.

De får som regel bein å gå på ganske fort, men hva jeg gjør vel det når det er så enkelt å lage dem?

I utgangspunktet trigger dadler blodsukkeret mitt, men når de er i kombinasjon med både MCT-oljen og chiafrø er dette med på å minske blodsukkerkurven som gjerne kommer når man ikke er så godt vant til karbohydrater. Jeg har også laget disse kulene iblandet kokosmel og det fungerer også veldig fint, Du kan da sløyfe chiafrøene og erstatte dem med ca 1 ss kokosmel hvis du ønsker det. Ellers kan du selvfølgelig også bruke finmalt mandelmel (det fettreduserte) eller sesammel. Her er det kun fantasien som setter en stopper ❥

Gir 5 stk Ingredienser 3 dadler 2 ss kakaopulver (gjerne raw og økologisk) 1 ss chiafrø 1 ss MCT-olje (eller cocosa) Litt økologisk vaniljepulver 1-2 ss vann Kokosmasse til pynt (kan sløyfes)

Fjern steinene fra dadlene og ha alle ingrediensene i en foodprosessor. Kjør til det har blitt en jevn masse og du kjenner at massen er klebrig nok til å kunne trilles kuler av, hvis ikke tilsetter du bittelitt mere vann. Form til kuler og trill dem deretter i kokosmasse.

NYTES! ❥

Ønsker deg en fortsatt fin torsdag !

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page