top of page

Blandet salat med røkelaks, gresskarkjerner & granateple


Hei dere og god søndag! Håper dere har hatt en fin helg så langt. I dag vil jeg dele en salat med dere. Nå som det er vår og vi går mot sommeren har jeg begynt å spise litt salat igjen og derfor vil jeg komme med litt salatinspirasjon i dag. Man kan jo putte alt mulig i en salat. Når man spiser mye salat må man jo variere litt for å ikke gå lei og i dag er det røkelaks som får være hovedingrediensen i dagens salat. Denne salaten er tenkt som en lunsjsalat og du velger selv hvor mektig du vil lage den.

Det beste med en deilig salat er å lage den med mange forskjellige teksturer. Det gjør salaten spennende og i tillegg innbydende å se på. Her er det masse gode smaker blandet sammen i herlig symfoni. Det litt søte granateplet smaker nydelig sammen med den litt salte laksen og de ulike salatene bidrar til ulike smaker og fasonger. I tillegg til at laksen og gresskarkjernene bidrar med gode fettsyrer inneholder salaten også både linfrøolje og olivenolje. For best og enklest mulig fordøyelse av salaten bør salaten ha godt med olje på. De fleste tenker jo at salat er lettfordøyelig mat siden salat er så lett. Men det er det altså ikke. Derfor hjelper vi kroppen litt med å ha godt med olje på. Godt smaker det selvfølgelig også!

Til én porsjon Ingredienser 50 g røkelaks 1 neve ruccolasalat 1 liten neve romanosalat 1 neve babyleaf 1 klype spirer (jeg brukte reddikspirer) Ca 1 ss gresskarkjerner (jeg brukte naturelle) Litt granateple Linfrøolje Olivenolje


Start med å legge salaten i en bolle eller på en tallerken. Skjær skiver av røkelaksen og legg den oppå salaten. Deretter legger du på spirer, strør over gresskarkjerner og granateple og avslutter med oljene.

Velbekomme!

Ønsker deg en fortsatt fin søndag og en god avslutning på uken ❥

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page