top of page

Velværetips for hud og hårHei dere og god kveld!

Selv om man er opptatt av en naturlig livsstil med mindre kjemikalier og syntetiske produkter betyr ikke det at det skal skorte på velværet. Jeg har absolutt troen på at sunn hud er skapt innenfra med et godt kosthold og en kropp i balanse, men litt ekstra hjelp utenfra er absolutt ikke feil! Jeg er glad i å sminke meg og generelt glad i å være stelt og det beste resultatet får man med en god base. Jeg er derimot ikke personen som liker å utføre mye ansiktsbehandlinger på klinikk. Jeg foretrekk det enkelt og på hjemmebane. Derfor tenkte jeg å komme med noen tips til hva jeg pleier å gjøre både til hverdags og på mine "velværedager".


Eksfoliering av ansiktshuden

Jeg har opp igjennom årene fått mange komplimenter for ansiktshuden min, noe som er veldig hyggelig! Jeg er veldig heldig som har fått så god hud for jeg ble født med eksem over hele meg og da jeg var baby måtte jeg ha votter på for å ikke klø. Så disse allergigreiene har jeg hatt hele livet, men jeg har vært veldig heldig med at jeg ikke har fått arr og at jeg ikke hadde noen problemer med uren hud i tenårene. Jeg har fra ung alder peelet ansiktshuden min regelmessig for å fjerne døde hudceller.

Jeg gjorde det forsåvidt hyppig fordi jeg ofte brukte litt selvbruning i ansiktet, men det er nå et annet kapittel.

Husk å vær forsiktig å ikke overeksfoliere, spesielt hvis du har sensitiv hud.

Nå peeler jeg ansiktet når jeg føler for det, men det blir i hvertfall et par ganger i måneden. Peeling er virkelig å anbefale- også for gutta.


Tørrbørsting for sirkulasjon og eksfoliering

Tørrbørsting er en fantastisk måte å eksfoliere huden på og forbedre blodsirkulasjonen. Jeg gjør dette før dusjing og avslutter med en god olje. Børst huden med lette, oppadgående bevegelser mot hjertet. Dette bidrar til å fjerne døde hudceller og stimulere lymfesystemet. Jeg eksfolierer også kroppen jevnlig med en god skrubb. En sukkerskrubb er enkelt å lage og du trenger kun få ingredienser.


Lysterapi og ansiktsmassasje

Jeg er stor fan av rødlysterapi og utfører gjerne en ansiktsmassasje samtidig.

Jeg foretrekker å bruke kun hendene til ansiktsmassasje, men gua cha og ansiktrulle kan også brukes.


Sauna for detox og glød

De ytre effektene av min infrarøde sauna er en stor bonus og noe som bør nevnes i min skjønnshetsrutine. Man svetter naturligvis mye i saunaen og i tillegg til å fjerne giftstoffer fra kroppen hjelper den også til med å rense porene og fjerne giftstoffer fra huden. Regelmessig bruk av sauna forbedrer sirkulasjonen og kan gi huden en naturlig glød. Veldig god effekt på tørr og gusten vinterhud.


Naturlige oljer

Når det kommer til hva jeg smører på huden, utenom ansiktet, foretrekker jeg naturlige oljer. Jojobaolje er en av mine absolutte favoritter. Til hverdags går jeg for en duftfri olje, mens jeg gjerne kan tilsette en eterisk parfymeolje hvis jeg skal bort.

I hodebunnen bruker jeg gjerne litt rosmarinolje sammen med en hodebunnsbørste. Ved å øke blodsirkulasjonen i hodebunnen kan du fremme hårvekst og forbedre hårhelsen. Jeg masserer også hodebunnen med fingrene i mitt ansiktmassasje-rituale.


De fleste har nok fått med seg at kokosolje kan brukes til så mangt og jeg har spesielt brukt cocosaen min til håret mitt som en hårkur. Det gir god næring og glans til håret! Smelt forsiktig litt cocosa i en liten kjele og la det avkjøles litt. Ha deretter oljen i tuppene og lengdene (unngå hodebunnen) og dekk til håret med et håndkle. La gjerne oljen få være i håret så lenge som mulig, gjerne 2-3 timer før du vasker håret godt med shampoo og balsam. Har du naturlig til fett hår ville jeg holdt behandlingen til tuppene siden oljen tynger håret veldig. Da kan du med fordel vaske det to ganger med shampoo eller droppe balsamen.


Solfaktor

Jeg bruker mineralbasert solkrem både til ansikt og kropp. Jeg bruker stort sett solfaktor i ansiktet året rundt. Mitt tips er å sjekke ingredienslisten på solkremen din og passe på at du også soler deg noen minutter uten solkrem så du kan produsere D-vitamin.


Naturlig hvite tenner

Når det kommer til tenner har jeg et genialt skjønnhetstips som er billig og som faktisk fungerer og her snakker jeg om noe som ikke er skadelig for emaljen. Heldigvis har jeg nokså lyse tenner fra før av så det skal ikke mye til for å egentlig bare fjerne litt ytre misfarging (jeg drikker jo te eller kaffe hver dag).

For å holde på denne fine fargen på tennene og for å rense tennene litt innimellom bruker jeg kull! Jepp, du leste riktig, medisinsk kull som vanligvis brukes til akuttbehandling av forgiftninger, f eks av mat. Det er veldig gøy at noe så svart kan gjøre noe så hvitt! Mitt tips er å kjøpe kulltabletter på apoteket og gjøre denne prosedyren hver dag i en uke og deretter gjenta ca 1 gang i uka eller når du ønsker å freshe opp litt.

Fremgangsmåte: ta en kulltablett i munnen og knus den med tennene. Ta en tannbørste under vann så den blir fuktig. Deretter pusser du tennene med lukket munn i 1-2 minutter før du spytter ut, skyller munnen og pusser tennene som vanlig med tannkrem. Det er ikke farlig å få i seg kullet, men det er ikke meningen at du skal svelge. Du kan selvfølgelig spytte ut litt underveis. Kull smaker forresten ingenting så det trenger du ikke å være redd for.

Siden kull er veldig svart lønner det seg å stå litt bøyd over vasken når man pusser og jeg vil også anbefale å ha på mørke klær eller ingenting.


Så dette var noen tips jeg hadde å komme med! Håper det var litt morsomt å få innblikk i noen nye skjønnhetstips! Å bleke tennene ved hjelp av kull regner jeg med kanskje er nytt for mange. Du får prøve deg litt frem og se om noen av tipsene også kan fungere bra for deg ❤


DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page