top of page

Mine enkle, men gode tips for naturlig skjønnhet


Hei dere og god kveld!

Jeg var litt usikker på hva jeg egentlig skulle kalle dette innlegget. I og med at jeg alltid bruker sminke så må jeg le litt av min egen overskrift, for jeg går jo ikke akkurat rundt og er så veldig naturlig av meg, MEN jeg har et godt naturlig underlag og det hjelper i det minste!

Siden jeg er en jente av den litt forfengelige typen så tenker jeg at det hadde vært gøy å dele noen av mine ultimate skjønnhetstips- som fungerer selvfølgelig! Å være litt forfengelig synes jeg bare er fint så lenge man har beina godt plantet på jorda ellers. Så lenge jeg ikke er redd for å bli møkkete, grave i jorda eller å dra på fisketur tenker jeg at litt hverdagsjåleri er helt innafor. Jeg er jente og det skal nytes!

Flott hud Jeg får ofte komplimenter for ansiktshuden min, noe som er veldig hyggelig! Jeg er veldig heldig som har fått så god hud for jeg ble født med eksem over hele meg og da jeg var baby måtte jeg ha votter på for å ikke klø. Så disse allergigreiene har jeg hatt hele livet, men jeg har vært veldig heldig med at jeg ikke har fått arr og at jeg ikke hadde noen problemer med uren hud i tenårene. Nå sies det også at man får en god hud med et godt kosthold, også mtp hvilke hormonubalanser et dårlig kosthold kan gi( snakker ikke kun sjokolade her, som er det typiske mange mener at de får dårlig hud av) Så selvfølgelig hjelper det!

Ellers har jeg opp igjennom årene vært veldig flink til å peele ansiktshuden min for å fjerne døde hudceller. Jeg gjorde det forsåvidt også hyppig fordi jeg ofte brukte litt selvbruning i ansiktet, men det er nå et annet kapittel. Nå peeler jeg ansiktet når jeg føler for det, men det blir i hvertfall et par ganger i måneden. Så peeling er virkelig å anbefale- også for gutta! Guttene kan gjerne gå for en litt grovere peeling, mens jentene kan ha en litt finere en. Det kommer selvfølgelig også ann på hudtypen din. Er du usikker kan du få hjelp til å finne en som passer for deg.

Det er selvfølgelig også viktig med en god ansiktskrem! Man skal ha huden sin hele livet så det er viktig å stelle pent med den og ta godt vare på den. Selv holdt jeg meg til Biotherm i mange år, men da kremen min gikk ut av produksjon gikk jeg over til Origins, som jeg er veldig fornøyd med. Det viktigste er at man finner en krem som passer til sin egen hudtype så man gir huden den næringen den trenger.

Et annet tips når det kommer til ansiktshuden er å være forsiktig med sol. Jeg har alltid hatt mye lysere ansiktshud enn resten av kroppen, men de siste årene har jeg bevisst beskyttet ansiktet mitt mot sola i form av solkrem, dagkrem med solfaktor eller daglig bruk av kosmetikk med pudder som sunblock.

Sist, men ikke minst lager jeg mye hjemmelaget kraft som er godt for hud, hår, negler og ikke minst tarm!

Naturlig hvite tenner Når det kommer til tenner har jeg et genialt skjønnhetstips som er billig og som faktisk fungerer og her snakker jeg om noe som ikke er skadelig for emaljen (lbakepulver osv). Jeg har tidligere brukt litt ulike blekningsprodukter til tennene mine, noe jeg har vært fornøyd med. Heldigvis har jeg nokså lyse tenner fra før av så det skal ikke mye til for å egentlig bare fjerne litt ytre misfarging (jeg drikker jo te hver dag). For å holde på denne fine fargen på tennene og for å rense tennene litt innimellom bruker jeg kull! Jepp, du leste riktig, medisinsk kull som vanligvis brukes til akuttbehandling av forgiftninger, f eks av mat. Det er veldig gøy at noe så svart kan gjøre noe så hvitt! Mitt tips er å kjøpe kulltabletter på apoteket og gjøre denne prosedyren hver dag i en uke og deretter gjenta ca 1 gang i uka eller når du ønsker å freshe opp litt. Fremgangsmåte: ta en kulltablett i munnen og knus den med tennene. Ta en tannbørste under vann så den blir fuktig. Deretter pusser du tennene med lukket munn i 1-2 minutter før du spytter ut, skyller munnen og pusser tennene som vanlig med tannkrem. Det er ikke farlig å få i seg kullet, men det er ikke meningen at du skal svelge. Du kan selvfølgelig spytte ut litt underveis. Man produserer jo litt spytt når man står og pusser. Kull smaker forresten ingenting så det trenger du ikke å være redd for. Siden kull er veldig svart lønner det seg å stå litt bøyd over vasken når man pusser og jeg vil også anbefale å ha på mørke klær eller ingenting. Så slipper man å få kullflekker på klærne hvis man skulle være uheldig å få noe på seg. Jeg vet nemlig ikke noe om hvorvidt kull er vanskelig å få av klær eller ikke. Så har du lyst på litt lysere og renere tenner er dette mitt heteste tips. Så løp og kjøp kull på apoteket!

Kokosolje til så mangt De fleste har nok fått med seg at kokosolje kan brukes til så mangt og jeg har spesielt brukt cocosaen min til håret mitt som en hårkur. Det gir god næring og glans til håret! Smelt forsiktig litt cocosa i en liten kjele og la det avkjøles litt. Ha deretter oljen i tuppene og lengdene (unngå hodebunnen) og dekk til håret med et håndkle. La gjerne oljen få være i håret så lenge som mulig, gjerne 2-3 timer før du vasker håret godt med shampoo og balsam. Har du naturlig til fett hår ville jeg holdt behandlingen til tuppene siden oljen tynger håret veldig. Da kan du med fordel vaske det to ganger med shampoo eller droppe balsamen.

Kokosolje er også fint å bruke som fuktighetskrem. Smelt oljen på samme måte, la avkjøle litt og smør i vei. Jeg vil alltid anbefale kokosolje av god kvalitet fra helsekost, f eks cocosa siden oljen skal være kaldpresset. Unngå billig kokosolje fra matbutikken. Kokosolje koster litt, men er drøyt i bruk.

Så dette var noen tips jeg hadde å komme med! Håper det var litt morsomt å få innblikk i noen nye skjønnhetstips! Å bleke tennene ved hjelp av kull regner jeg med kanskje er nytt for mange. Du får prøve deg litt frem og se om noen av tipsene også kan fungere bra for deg ❤

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page