top of page

Ruccolasalat med fiken, blåbær & smørstekte valnøtter

Hei dere! Beklager at jeg har vært litt fraværende, men denne uka har vært litt hektisk og i påsken ble matlaging litt nedprioritert fordi jeg drev med denne vaskingen. Jeg driver også nå om dagen å forbereder meg på årets pollensesong som blir litt annerledes for meg. I år er nemlig første gangen hvor jeg skal ta et ordentlig legemiddel for pollenallergien min, så det er jeg veldig spent på. Jeg har nemlig siden jeg var 8 år eller noe, tatt homopatimedisinen Alnus Rioplex samt noen tilhørende dråper og disse har fungert veldig bra for meg. Det er jo en grunn til hvorfor jeg har klart å holde meg borte fra legemidler så lenge, men kombinasjonen kyssesyken hvor allergiene mine har blitt verre samt at de for to år siden forandret litt på Rioplexen, har gjort at den ikke fungert så veldig bra og i fjor klødde jeg litt i munnen av pillene. Derfor tenker jeg at det er likesågreit å prøve noe skikkelige greier i år, også spesielt fordi søsteren min skal gifte seg i juni og fordi det er veldig slitsomt for kroppen å være så sensitiv. En annen grunn til hvorfor det har vært litt færre oppskrifter på bloggen er fordi jeg er litt opptatt med en høysensitiv diett som jeg skal gå på nå i 3 måneder. Her har jeg brukt ordet "diett" som jeg egentlig ikke liker, synes det er et negativt ladd ord. Men dette er altså en diett og ikke en livsstil. Det er rett og slett for å spise så ultrasnilt og allergivennlig for kroppen min. Så vennlig som det overhodet går ann og spise. Jeg kommer tilbake til dere på dette senere så dere kan lære litt mere om allergier, kryssallergier, matfamilier osv så dere skjønner hvorfor det ofte er likhetstegn mellom det man reagerer på og de ulike matfamiliene de tilhører. Ytterst interessant som kanskje ikke alle er klar over! Det er i hvertfall det som skjer i livet for øyeblikket og det er mye som skal tenkes på før jeg er klar. I dag var vi foreksempel ute å spise en bedre middag siden det kommer til å bli en stund til vi er ute å spise neste gang. Så nå har jeg kost meg både meg nydelig scampi og and, så det kan jeg leve på en god stund!

I det siste har jeg prøvd meg på litt forskjellig type mat bare for å sjekke reaksjonen. I utgangspunktet spiser jeg ikke frukt med tanke på blodsukkeret mitt og selvfølgelig også fordi jeg er allergisk for de fleste frukter. Men fiken har jeg ikke vært så veldig mye borti så derfor prøvde jeg meg på en salat med den. Fiken er jo så utrolig dekorativ for å ikke snakke om det litt myke ferskenaktige skinnet. Her har jeg litt smør og olje sammen med fikenen for å få lavest mulig blodsukkerøkning og det fungerer bra. Salaten inneholder litt forskjellige smaker og teksturer så du kan få litt gode overraskelser underveis. Her har jeg avsluttet med litt parmesan & basilikum salt. Det er et blandingssalt fra Nicolas Vahé som jeg synes passer godt til denne typen salater. Denne salaten er nydelig som den er, men hvis du ønsker å ta den til nye høyder kan du ha litt balsamico glace over og strø litt nyrevet parmesan over. Mmmm..

Til én porsjon

Ingredienser 2 store never ruccola 1 neve blåbær (ca 50g ) 2 reddik 1/2 - 1 fiken 1 ss setersmør/ekte smør 25 g valnøtter 1 ss linfrøolje Litt parmesan&basilukum salt (kan sløyfes) Litt friske krydderurter (jeg brukte mynte)

Finn frem en liten panne og ha smør og valnøtter på pannen. Sett på varmen og la smøret smelte. Ikke bruk høy temperatur og ikke stek nøttene lenge. Smøret skal kun smelte og de varmes lett. Ha ruccola og de andre ingrediensene på en tallerken.

Fikenen er skåret i skiver og lagt utover engen av ruccola. Fordel de varme valnøttene og smørsausen utover salaten og topp salaten med litt linfrøolje. Avslutt med en frisk krydderurt og strø over litt parmesan & basilikumsalt.

Velbekomme!

Ønsker dere en fortsatt fin onsdagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page