top of page

Salat med kalvekjøtt, jordbær & sopp


GOD mandag! For mange er det starten på påsken, for undertegnede er det egentlig en nokså vanlig uke med litt kortere arbeidsdager, men ikke så mye påskekos. Disse høytidene har ikke fått så mye fokus de få siste årene, men jeg regner med at det blir litt annerledes når man tar seg fri fra jobb og spesielt når man har barn. Jeg husker jo at man alltid så på påskemorgen, fulgte med på påskenøttene og påskekrimmen. Vi får se hva det blir til. Foreløpig har jeg i hvertfall bare planer om litt vårrengjøring på torsdag og fredag. Det gleder jeg meg til!

Nå, over til dagens oppskrift. Dagens oppskrift er en litt sommerlig salat. Mens man venter på sommeren kan man i hvertfall lage litt sommerfølelse på kjøkkenet. Det er ingenting som slår litt godt marinert kjøtt, spesielt sammen med jordbær. Selv om jordbær mest brukes til desserter så synes jeg egentlig at det er litt synd for jordbær smaker nydelig sammen med kjøtt og spesielt storfe og lam. Derfor får jordbæret selvfølgelig lov til å være med i denne fyldige salaten som passer like godt til lunsj som til middag.

Til én person

Ingredienser 150 g marinert kalvekjøtt (se oppskrift på marinade her) 1 sopp av valgfri sort 1/3 spisspaprika 2 never blandet salat 1 neve friske spirer Ett stort jordbær Olivenolje Litt linfrøolje (kan sløyfes)

Ha det marinerte kjøttet i en panne og stek det nesten ferdig før du tilsetter oppskåret sopp og spisspaprika. Tilsett litt ekstra olje hvis det trengs. Senk temperaturen og ta frem en tallerken. Legg salaten utover og legg det marinerte kjøttet, soppen og paprikaen over salatengen. Ha friske spirer oppå og skjær jordbæret i skiver og legg oppå. Hell litt ekstra olivenolje eller linfrøolje over retten, rett før servering.

Håper det smaker!

Ønsker deg en fortsatt fin mandagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page