top of page

Baconrull med hvitløkssmør & urter


God fredag!

Som en god helgemiddag vil jeg anbefale denne baconrullen med hvitløkssmør og urter. Jeg hadde nemlig en medisterdeig i fryseren som ikke hadde blitt brukt til jul så jeg tenkte at jeg skulle få brukt den til noe og den passet ypperlig til formålet. Resultatet ble innpakket medisterdeig med hvitløkssmør og urter. Namnam! Du kan selvfølgelig også bruke kjøttdeig hvis du ønsker det. Hadde jeg laget det på nytt ville jeg nok brukt noe annet enn deig av svin, men heller gått for storfe. Spesielt fordi det allerede er mye svinekjøtt rundt i form av bacon. Jeg vil også anbefale å bruke kjøttdeig i stedet for karbonadedeig fordi den holder seg bedre sammen. Eventuelt kan du tilsette ett egg som bindemiddel i karbonadedeigen. Av bacon bruker jeg alltid et bacon av 100% kjøtt, eventuelt kun tilsatt bittelitt salt. Bacon er ikke bare bacon og mye av den baconen som man finner i butikken er tilsatt veldig mye forskjellig som absolutt ikke trenger å være der. Mange er tilsatt sukker og stivelse i ulike former så les på baconpakken. Det beste er selvfølgelig å kjøpe økologisk bacon fra en glad gris, men finner du ikke det finner du som regel gode rene baconprodukter hvis du bare leser på pakningene.

Til én rull (ca 4 personer)

Ingredienser 500 g medisterdeig eller kjøttdeig Salt&pepper 50 g hvitløkssmør (av god kvalitet, sjekk innholdet eller lag selv) Ca 12 skiver bacon (av god kvalitet) Fersk hakket basilikum

Sett ovnen på 180 grader Legg baconskiver utover et bakepapirkledt bakebrett. Legg dem i et rutemønster så det blir mest mulig tett når kjøttet skal pakkes inn. Ha medisterdeigen i en bolle og tilsett salt&pepper. Bre deigen utover rutemønsteret med bacon og legg en rad med hvitløkssmør på midten. Finhakk basilikum og legg ved hvitløkssmøret. Strø til slutt over litt franske urter og rull kjøttrullen sammen. Legg rullen i en ildfast form og sett den inn i ovnen. Stek den i ca 50 minutter eller til du er fornøyd med fargen på baconet.

Tips: Spar på den gode kraften som legger seg i formen. Den er god til å ha over kjøttet ved servering.

Vel bekomme!

Ønsker deg en fortsatt fin fredagskveld og en god start på helgen!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page