top of page

Lunsjboks med tunfisk & grønnkål


God lørdag! Det er mange som er glad i tunfisk og tunfisk egner seg ypperlig å ha med i lunsjboksen. De fleste velger derimot salat som tilbehør til tunfisken, men også grønnkål og grovere grønnsaker egner seg godt som tilbehør, også spesielt når man lager en varm lunsjboks. Nå er det jo vinter så det er godt med et varmere måltid enn den kalde salaten, men denne retten er god både god kald og varm så det er opp til deg om du vil varme den opp igjen når det er lunsjtid. Her er det i hvertfall tenkt at man lager lunsjboksen ferdig hjemme og deretter tar den med til jobb/skole og varmer den opp før man spiser den. Ingrediensene trenger derimot ikke å varmebehandles, men da er det viktig å velge ferdigristede pinjekjerner til å strø over til slutt.

Til én person Ingredienser 1/2 boks tunfisk i vann 2 never grønnkål 1 ss rapsolje 1/4 gul paprika 1 liten rødbet (ca 40 g) 10-15 g pinjekjerner 2 ss olivenolje

Skrell rødbeten og del den i biter/skiver. Stek den på pannen i rapsolje til den har blitt litt mykere, men fortsatt har tyggemotstand.

Tilsett grovhakket grønnkål og la det varme seg litt i oljen. Hell av tunfiskvannet og ha halve boksen oppi pannen. Stek det lett og sett til avkjøling. Rist pinjekjernene lett i en panne med middels temperatur. Pass på så de ikke blir brent! Ha den avkjølte tunfiskmiksen i en matboks, tilsett paprika i biter og bland godt. Strø over pinjekjerner og topp med olivenolje. Sett på lokket og gled deg til lunsj!

Ønsker deg en finfin lørdag!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page