top of page

Nyttårsforsetter


Nå nærmer det seg at folk skal sette forsetter for det nye året og overalt kan man lese om disse forsettene; hva de handler om og hvilke forsetter man bør ha. Skikkelig masete greier! Bare for å minne en på hvilke forsetter som gikk i vasken og for å få mange til å få dårlig samvittighet. Jeg er helt sikker på at mange reagerer litt negativt på å lese slike artikler. Stort sett handler jo disse nyttårsforsettene om å gå ned i vekt, trene mer osv, men jeg synes sjelden det er fokus på selve helsen. Det er mest fokus på slanking i form av å miste kroppsvekt og som mange burde ha fått med seg så er vekt ikke en god indikator på hvordan det står til med helsen (i hvertfall ikke nødvendigvis). Så når jeg hører om forsetter får jeg alltid opp de samme negative overskriftene i hodet. Følg den dietten og ditt og datt. Hva med å heller tenke på det som en ny livsstil i såfall. En diett er i mitt hode et negativt ladd ord og som får meg til å tenke på noe som ender en gang eller som er for en periode.

Så i stedet for dette slankemaset, hva med å heller ha gode forsetter som å oppnå bedre helse? Da trenger man ikke å få dårlig samvittighet på slutten av året fordi man ikke har gått ned X antall kilo eller trent X antall timer hver dag. På slutten av året kan man derimot tenke tilbake på de positive tingene man har gjort for å forbedre helsen sin. Da er jeg helt sikkert på at du i hvertfall kan finne på noe bra som du har blitt flinkere til og som du kjenner at gir deg en bedre hverdag. Jeg har selvfølgelig kommet frem med forslag til andre type forsetter enn de man vanligvis finner som vanlige forsetter ,type gå ned x antall kilo. Hva med å heller fokusere på å få en sunnere livsstil og spise bedre. Spiser du bedre, ja da lever du bedre og med et godt kosthold og litt mosjon så vil det automatisk skje ting. Men igjen, selv om jeg har en matblogg er det også andre ting som også er viktig for en sunnere livvstil og bedre helse.

Andre forsetter kan være å: Å være et bedre medmenneske Å leve i nuet Å legge fra seg mobilen oftere Å ha mere egentid i hverdagen Å ikke sammenligne seg selv med andre Å ikke være for streng mot seg selv Å lese flere bøker Å slappe mere av Å planlegge bedre Å være mere impulsiv Å være mindre impulsiv osv osv...

Mest av alt synes jeg mindfullness og det å leve i nuet, kanskje er det aller aller viktigste i det samfunnet vi lever i. Folk stresser ufattelig mye og skal være "på" hele tiden, men glemmer faktisk at det er nå man lever. Det er som ordtaket om at livet farer av sted fordi man er opptatt med å planlegge (eller hvordan det nå er) Jeg oppfordrer egentlig alle til å finne en god bok som omhandler litt mindfullness og psykologi. Der kan man lære seg mange gode triks for å styrke både seg selv og for å finne gode tips til hverdagen.

Jeg har som regel ikke forsetter selv, i såfall er det forsetter jeg setter meg underveis og ikke kun fordi et år er omme og det er på tide å starte på nytt. De fleste vet jo hvordan trenden pleier å være på treningssenteret etter jul og det samme skjer når folk begynner på en diett. Så hvis man heller ser på forsettene som starten på en bedre livsstil, tror jeg det er enklere å gjennomføre, for man skal lage seg nye og gode vaner, det samme gjelder for punktene man setter opp som forsetter. Hvis jeg hadde et forsett i fjor må det ha vært å slappe mere av og det synes jeg at jeg har blitt flinkere til i det siste. Jeg har trappet litt ned på treningsmengden for å ha tid til litt andre ting samt ha en litt roligere hverdag. Selv om det er bra å trene er det viktig med restitusjon og siden jeg ikke akkurat har en stillesittende jobb så merker jeg at kroppen setter pris på det. Nå vet jeg allikevel med meg selv at det forsettet ikke kommer til å fortsette lenge ut i 2016 fordi jeg er veldig glad i å trene og det gir meg mye. Allikevel synes jeg det er en forskjell på å føle at man må trene kontra å trene fordi man liker det. Vi får nå se hvordan det blir. Nettopp derfor synes jeg det er best å ikke ha noen forsetter, for veien blir til mens man går! I mellomtiden kan du jo alltids lese noen av oppskriftene mine og bli litt inspirert til å i hvertfall prøve ut noe nytt!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page