top of page

Julekake med pecan- & valnøttcrunch


Hei og god kveld Nå er det straks leggetid, men før det vil jeg dele en oppskrift på julekake. Denne julekaken er melkefri som de fleste andre tingene på bloggen og selvfølgelig også lavkarbovennlig. Den er et resultat av "baking med diverse ingredienser på slump" og heldig nok ble det et godt resultat! Jeg kan forestille meg at denne smaker nydelig med smør og en osteskive, enten brun eller hvit- så test det gjerne ut og fortell meg hva du synes. Brødet er jo en julekake så det smaker selvfølgelig av jul. Jeg har valgt å krydre med mitt hjemmelagede pepperkakekrydder, men du kan selvfølgelig lage din egen krydderblanding hvis det er noen smaker du foretrekker. Som jeg nevnte i forrige oppskrift har jeg brukt fibersirup clear og ikke gold, rett og slett fordi gold inneholder maltekstrakt. Jeg tror derimot at gold passer bedre på grunn av den dypere karamellsmaken gold gir, men dette kan du jo prøve deg frem med.

Til en julekake (en brødform)

Ingredienser 3 egg 150 g romtemperert kokoskrem (coconut creme) 3 ss mandelmel 2 ss sesammel 1 1/2 ss fiberhusk 1/2 ts bakepulver 4 dråper stevia (jeg brukte vanilje) 2-3 ss fibersirup clear (evt gold) 4 ts hjemmelaget pepperkakekrydder (oppskrift her) Eventuelt litt salt

Topping 20 g valnøtter 15 g pecannøtter Litt sukrin gold (for å karamellisere toppingen, kan sløyfes)

Sett ovnen på 175 grader Pisk eggene lett (for hånd) og tilsett kokoskremen. Bland det godt sammen. Ha i resten av ingrediensene og fordel deigen i en bakepapirkledd brødform. Hakk opp nøttene og fordel over brødet og topp med litt sukrin gold. Stek brødet midt i ovnen i ca 60-65 min.

Tips: Nytes gjerne med det samme, men smaker enda bedre dagen etter når smakene har fått satt seg skikkelig! Skiver egner seg ypperlig til å varmes i brødristeren og serveres med ekte smør.

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page