top of page

Andelår med julesaus


Når vi først er i gang med søndagsmiddager fortsetter jeg bare og gir et eksempel til med en søndagsmiddag med andelår. Lag gjerne denne middagen samme dag som du lager hjemmelaget gløgg (oppskrift her) for da har du allerede en ferdig laget saus! Sausen til denne anderetten er nemlig overskuddsbær fra gløggen og det betyr at de smaker av deilig julekrydder! En perfekt kombinasjon til det litt søte andekjøttet.

Til 2 porsjoner Ingredienser 2 andelår Ekte smør Salt&pepper Rapsolje Noen kvister rosmarin 4 hvitløksfedd

Tilbehør Rosenkål Rapsolje Litt salt

Saus Restebær etter hjemmelaget julegløgg Eventuelt litt sødme fra sukringold/stevia hvis ønskelig.

Sett ovnen på 180 grader Lag litt rutemønster i andelårene med en skarp kniv. Pass på å ikke komme ned i selve kjøttet. Brun lårene med skinnsiden ned i en panne med smør. La dem brunes i 2-3 minutter. Legg brystene i en ildfast form og hell kraften fra pannen i formen. Legg hvitløksfedd og rosmarinkvister rundt lårene og hell litt olje/smør i formen. Sett på stekestermometer og sett kjøttet inn i ovnen. La dem steke i ovnen og ta dem ut når termometeret står på 65 grader. Når termometeret nærmer seg 50 grader kan du begynne å forberede rosenkålen. Rens rosenkålen og del den i mindre biter. Stek den på pannen i litt rapsolje og legg den klar i en ildfast form. Når andelårene kommer ut fra ovnen skal kjøttet hvile i ti minutter. Sett rosenkålen inn i ovnen og sett klokken på 10 minutter. Hell restebærene i en liten gryte og gi dem et lite oppkok. Tilsett litt salt eller sødme hvis du ønsker det.

Servér det hele med kraft fra den ildfaste formen. Tenn lysene på bordet og sett deg ned og nyt hjemmelaget smak av jul!

Ønsker deg en fortsatt fin søndagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page