top of page

Andelår med klementinsaus


Hei!

Da var det endelig fredag og i dag vil jeg dele en oppskrift som passer fint til helgen og nå som det går mot jul. Dagens middagstips er nemlig and med sursøt klementinsaus og rosenkål. Med andre ord en skikkelig søndagsmiddag! And rangerer veldig høyt på listen over mine kjøttfavoritter og det aller beste som finnes er and i appelsinsaus! Det er sjelden lavkarbovennlige saker så jeg tenkte jeg skulle eksperimentere litt og lage en egen saus. Jeg hadde ingen appelsin her hjemme, men samboeren min er glad i klementiner så jeg fant en klementin i kjøleskapet som jeg tenkte jeg skulle eksperimentere med. Og saus ble det! Du kan egentlig selv velge hvor sursøtsausen skal være ved å bruke mindre eller mere søtning. Min lagde jeg sånn midt på treet så det fortsatt var litt surhet i den med tanke på at andekjøtt har litt sødme i seg fra før og det kan bli litt mye med en veldig søt saus. Som søtning valgte jeg å bruke sukrin gold fordi den har en litt dypere karamellsmak som egner seg godt til formålet.

Til 2 porsjoner Ingredienser 2 andelår Ekte smør Salt&pepper Rapsolje Noen kvister rosmarin 4 hvitløksfedd

Tilbehør Rosenkål Rapsolje Litt salt

Saus 2 ss ekte smør Ca 1 ts sukrin gold 30 g valnøtter Saften fra 5 klementinbåter

Sett ovnen på 180 grader Lag litt rutemønster i andelårene med en skarp kniv. Pass på å ikke komme ned i selve kjøttet. Brun lårene med skinnsiden ned i en panne med smør. La dem brunes i 2-3 minutter. Legg dem deretter i en ildfast form og hell kraften fra pannen i formen. Legg hvitløksfedd og rosmarinkvister rundt lårene og hell litt olje/smør i formen. Sett et steketermometer i et av lårene og sett dem inn i ovnen. La dem steke i ovnen og ta dem ut når termometeret står på 65 grader. Når termometeret nærmer seg 50 grader kan du begynne å forberede rosenkålen. Rens rosenkålen og del den i mindre biter. Stek den på pannen i litt rapsolje og legg den klar i en ildfast form. Når andelårene kommer ut fra ovnen skal kjøttet hvile i ti minutter. Sett rosenkålen inn i ovnen og sett klokken på 10 minutter. Finn frem en liten gryte og tilsett 2 ss ekte smør og sukrin. Rør godt og la blandingen få litt farge før du tilsetter hakkede valnøtter og klementinsaft. Pass på så ikke valnøttene brenner seg.

Servér det hele med kraft fra formen.

Sett deg til bords og nyt!

Ønsker deg en fin fredagskveld og en god start på helgen!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page