top of page

Hjemmelaget julegløgg

Hei og hå!

Nå er vi allerede to dager inn i desember og de fleste kjenner seg vel igjen i at desember alltid flyr forbi før en nesten har rukket å tenke over at årets siste måned har kommet. Jeg har allerede begynt å tenke litt på hvilke juleoppskrifter jeg skal komme med og hva er vel bedre enn å starte desember med en enkel oppskrift på hjemmelaget gløgg? For litt deilig hjemmelaget julegløgg uten sukker har jeg blandet sammen litt bær med deilig julekrydder som nellik og kanel. Dette er en frisk og god gløgg som du gjerne kan eksperimentere med litt selv også. Tilsett gjerne litt pepperkakekrydder på toppen og få en litt mere spiss på gløggen ved å tilsette en bit ingefær mens gløggen koker. Dette er en alkoholfri gløgg, men som man selvfølgelig kan tilsette alkohol hvis man ønsker det. Gløggen kan ikke helt sammenlignes med ferdigkjøpt gløgg fra butikken, men den er veldig god, blodsukkervennlig og du får garantert de gode julesmakene i munnen. Gløggen er like god varm som kald!

Gløgg til 1-2 porsjoner

3 dl vann

100 g frosne bringebær

50 g frossen skogsbærblanding

1 ts fibersirup clear (kan sløyfes)

Ca 8 dråper stevia (jeg brukte vanilje)

1/4 ts økologisk vaniljepulver

4 nellikspiker

1 kanelstang

Ha alle ingrediensene oppi en kjele og lå det småkoke i ca 30 minutter. Smak gjerne til underveis med litt mere sødme hvis du ønsker det. Tilsett 1 eller 2 nellikspikere til hvis du vil ha en litt kraftigere gløgg. Når gløggen er ferdig siler du av bærene og serverer gløggen med det samme.

Ikke kast bærene du får igjen! Disse bærene smaker nydelig av jul! Bruk den som den er som en saus til foreksempel and. Du kan også tilsette litt ekstra sødme til bærene og bruke dem som syltetøy til hjemmelaget is/krem eller som topping på granola!

Håper dette var til inspirasjon!

Ønsker deg en fin onsdagskveld

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page