top of page

Suppe med rosenkål & spinat


Det er tid for suppe og hva er vel ikke bedre enn å bruke favorittgrønnsaken i en skikkelig grønn suppe! Her kan du velge om du vil koke rosenkålen eller steke den. Det vil bli en smaksforskjell og konsistensen vil også være deretter. Hvis du ønsker en frisk smak og ikke bryr deg om at suppen ikke blir 100 % glatt kan du steke rosenkålen på pannen. Hvis du ønsker en litt mildere, melete og helt glatt suppe kan du koke rosenkålen. I denne oppskriften har jeg valgt å steke rosenkålen for da får man godt frem den gode smaken som jeg liker aller best. Som erstastning for melkeprodukter har jeg brukt mandelmelk, men du kan gjerne bruke litt fløte, helmelk, creme fracihe (for en syrlig suppe) eller litt rømme for en fyldigere og mere mettende suppe. For et annet melkefritt alternativ kan du bruke kokosmelk eller kokoskrem. Her er det bare fantasien som setter en stopper! Jeg serverte min suppe med bacon og små hjemmelagede kjøttboller. Lag kjøttbollene av kjøttdeig eller karbonadedeig, tilsett salt& pepper og stek på pannen. Jeg lager gjerne en større porsjon av gangen så jeg kan ta opp av fryseren og bruke som tilbehør til foreksempel suppe.

Til én porsjon

Ingredienser 120 g rosenkål 40 g fersk spinat 1 ss rapsolje 2 dl usøtet mandelmelk Litt fersk basilikum 1 ts smør Salt&pepper

Tilbehør 1 skive bacon Hjemmelagede små kjøttboller

Start med å dele opp rosenkålen i mindre biter og stek den på pannen i rapsolje. Tilsett ferskspinat og la det ligge og surre på pannen til det har blitt litt mykt. Tilsett 1 dl mandelmelk i pannen, senk temperaturen og la det ligge litt i bløt før du heller alt oppi en foodprosessor. Kjør rundt og tilsett 1 dl mandelmelk, smør og litt basilikum. Hell suppen over i en gryte, varm den raskt opp og smak til med salt & pepper.

Serveres med det samme med stekt bacon og kjøttboller som tilbehør.

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page