top of page

Kylling med gresskarfries og bakt rødbet


Dette er en enda sunnere versjon av fries laget med søtpotet, dette er nemlig fries av gresskar i stedet. Jeg vet at det er mange som har blitt veldig glad i den søtlige smaken til søtpoteten og har byttet ut den vanlige hvite poteten til fordel for den. Gresskaret blir ikke fullt like søtt, men det var ikke store smaksforskjellen. Jeg vil kanskje si at gresskar ligger i smak mellom gulrot og søtpotet og at konsistensen minner mest om gulrot siden søtpoteten blir litt klissete/melete når den blir tilberedt (pga stivelsen) Variér gjerne smaken på gresskaret ved å bruke ulike kryddere. Jeg synes timian og rosmarin egner seg veldig godt hvis man vil fremheve smaken ekstra.

Til én porsjon Ingredienser 1 kyllingfilét Basilikum Oregano Estragon Litt salt Ca 100 g flaskegresskar 1 liten rødbet 100 g rosenkål Timian Rapsolje

Sett ovnen på 200 grader Ha kyllingen i en ildfast form og krydre den godt med basilikum, oregano, estragon og litt salt. Stek den i ovnen i 20-25 minutter. Skjær av skallet på gresskaret og lag tynne strimler. Ha det i en mindre ildfast form, hell over litt olje og tørket timian. Gjør det tilsvarende med rødbeten, men ikke krydre. Sett gresskaret og rødbeten inn i ovnen når det er ca 15 minutter igjen av kyllingen. Del og hakk opp rosenkål og ha det i en panne. Stek det lett og servér med med det andre.

Håper det smaker!

Ønsker deg en fortsatt fin mandag og en god start på uken!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page