top of page

Høstlige kanelmandler


Da var det fredag igjen og hva med å lage noe godt som du kan kose deg med ut til neste uke?

Disse mandlene er ikke like søte som brente mandler og det er heller ikke meningen. De brente mandlene kommer nærmere jul, mens dette er snacks til høsten! Det beste med å lage disse er den deilige lukten som sprer seg i hele leiligheten. Jeg tror jeg vil kalle dette hverdagsversjonen av brente mandler. De passer perfekt som snacks etter jobb, trening eller når du er fysen på noe godt- og sunt!

Før man setter i gang vil jeg absolutt anbefale å bløtlegge mandlene først. Dette er for å fjerne fytinsyren som finnes utenpå nøttene. Dette er samme prosedyre som jeg anbefaler å gjøre når man også skal lage noe med frø, foreksempel hjemmelagede knekkebrød.

Du trenger

Mandler med skall

Rapsolje/ekte smør/bremykt

Kanel

Bløtlegging: Ha mandlene i en bolle og hell på vann så det ligger vann noen cm over dem. Tilsett deretter litt eplecidereddik (2-3 ss) og litt mineralsalt. Jeg pleier å bare ta en slump med eplecidereddik så blandingsforholdene er ikke så veldig viktige. Du trenger heller ikke å være redd for at mandelene kommer til å smake av eddik, for det gjør de ikke. La mandlene stå i 8-10 timer og godgjøre seg. Når tiden har gått skyller du mandlene godt i vann. Klar til bruk!

Sett ovnen på 150 grader Ha mandlene ut på et bakepapirkledt bakepapir. Mandlene er fortsatt fuktige så her trenger man ikke så mye olje for å få kanelen til å sitte fast. Hell litt olje over mandlene og strør godt med kanel oppå. Vend mandlene og la dem ligge med litt avstand så de får tørket ordentlig i ovnen. Sett dem inn i ovnen og la dem stå og tørke til de er helt tørre. Dette tar mellom 20-40 minutter avhengig av hvor mange mandler du har på brettet og hvor mye olje du bruker.

Avkjøles!

Mandlene bør oppbevares i lufttett beholder og kan med fordel settes kjølig for lengst holdbarhet.

Håper det frister!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page