top of page

Sjokoladepannekake med nøttesmør


Heisann og god lørdag!

Jeg tenkte at jeg skulle dele denne oppskriften på sjokoladepannekaker med dere.

Som jeg har sagt før så lager jeg alltid pannekakerørene mine på slump og jeg lager en oppskrift utifra hva jeg har i skapet den dagen. Noen ganger blir det et veldig bra resultat, andre ganger smaker de ikke så veldig mye. Denne røren hadde jeg egentlig ikke trua på, men pannekaken ble overraskende god! Mulig det hjalp litt at jeg denne gangen brukte litt mandelmelk i stedet for vann. Du kan kjøpe mandelmelk i butikken eller lage det selv. Å lage det er veldig enkelt, men hvis du velger å kjøpe bør du se etter mandelmelk som er usøtet. Jeg vet at det ikke alltid er lett å finne for som regel finner man Alpro Original. Den jeg bruker er Alpro Unsweetened og jeg vil absolutt anbefale å bruke den siden forskjellen bare er tilsatt sukker.

På toppen av pannekaken har jeg pyntet med litt raw kakaonibs. Kakaonibs inneholder mye antioksidanter og i tillegg jern og magnesium. Det er viktig at de er av god kvalitet og da kan faktisk 2 matskjeer med kakaonibs inneholde like mye antioksidanter som i 3 kilo brokkoli! Nå er jeg vant til 86% sjokolade, men jeg vet at noen synes at kakaonibsen er veldig bitter, men du kan jo prøve deg litt frem og kanskje starte med sweet kakaonibs. De er ikke like sunne, men absolutt et bedre alternativ enn mye annet!

Til en pannekake brukte jeg

1 egg 1 ss sesammel 1 liten ss havremel (Provena) 1 liten ss bakekakao 1 liten ss fiberhusk 2 dråper stevia vanilje Litt økologisk Vaniljepulver Litt chiafrø (ca 1/2 ss)

Topping

1 ss rent nøttesmør (jeg brukte mandelsmør)

2 ts raw kakaonibs


DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page