top of page

Høstpai med sopp, brokkoli & asparges


Hei og god torsdag!

I dag står det pai på menyen og det er slett ikke vanskelig å lage en god lavkarbopai. Dette er også en vegetarversjon, men tilsett gjerne kjøtt for en mer mettende pai.

Jeg er ganske vant til å bruke revet ost oppå paien, men for en melkefri variant (sett bortifra smøret) eksperimenterte jeg litt i dag, Det fungerte faktisk veldig bra både konsistensmessig og utseendemessig. Så det var fint. Man vet jo aldri helt om det blir katastrofe eller ikke. Pai smaker veldig godt, men jeg har ikke laget det på en stund. Siden det fungerte veldig bra med egge- og majonesblandingen blir det kanskje noen flere fremover. En annen grunn til hvorfor jeg har bakt mindre i det siste er fordi jeg ikke kan bruke bakeprotein lenger. Jeg er fan av bakepro som mel i både pizzabunner, kaker og pai, men siden det er basert på myseprotein så er ikke det helt tingen. Det er nemlig supert fordi det er lavt på karbohydrater, er smaksnøytralt og at det i motsetning til vanlig proteinpulver tåler varme opp til 200 grader. Vi får se hvordan det blir fremover! I første omgang er det i hvertfall denne som står på menyen; en litt høstaktig pai med sopp og høstfarger.

Paibunn

1 egg

100 g ekte smør

45 g mandelmel

20 g sesammel

25 g havremel

30 g kokosmel

Fyll

1/2 brokkoli

1/2 spisspaprika

3 sopp

4 asparges

Eggeblanding

2 egg

1-2 ss majones

Sett ovnen på 200 grader

Ha melet i en bolle, bland godt og smuldre inn smøret.

Tilsett 1 egg og lag en jevn deig. Legg deigen i en paiform og forstek i 8-10 minutter.

Hakk opp ingrediensene til fyllet og stek det lett på pannen i litt smør.

Ta ut paibunnen og legg på fyllet.

Pisk egg med majones og hell over grønnsakene.

Stek paien i ovnen i ca 15 minutter.

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page