top of page

Fylt kyllingfilét med brokkolimos


fyltkyllingfilet.png

Fylt kyllingfilét får vi aldri nok av her i huset, men det skal sies at vi har spist det litt sjeldnere i det siste for vi har brukt grillen endel og jeg foretrekker å steke kyllingen i ovnen fremfor å grille den.

Som jeg har nevnt flere ganger tidligere er det ingen begrensninger av hva man kan fylle filéen med. Denne gangen ble det godt med krydder, majones og spekeskinke servert med enkel brokkolimos. Enkelt, men allikevel spennende smaker. Jeg valgte å krydre kyllingen med et krydder beregnet til pasta. Jeg kjøpte det på marked da jeg var på Malta og jeg har ofte brukt den type krydder fordi det passer veldig godt til hvitt kjøtt. Du kan krydre med hva du vil, men du bør tenke på at det bør passe til spekeskinken. Jeg bruker som regel alltid luktesansen når jeg skal velge krydder til rettene mine og jeg vil nesten tørre å påstå at jo renere du spiser (uten kunstige tilsetninger og den slags) så vil både luktesansen og smaksløkene oppfatte de ulike smakene enda bedre.

Til 2 porsjoner

Ingredienser

2 kyllingfiléer

40-50 g majones

4 skiver spekeskinke

Et godt kyllingkrydder

1 brokkoli

1 ss ekte smør

Salt&Pepper

Sett ovnen på 200 grader

Lag et snitt i hver filé og legg i majones og spekeskinke.

Krydre godt og sett dem inn i ovnen. Stekes i ca 20-25 minutter (avhengig av størrelsen på filéene).

Når det er ca 15 minutter igjen av kyllingens steketid kan du sette på vann til brokkolien.

La vannet koke opp og ha i mindre brokkolibuketter.

Brokkolien skal koke til den er ganske myk.

Hell av vannet og ta brokkolibukettene oppi en foodprosessor.

Tilsett smør, litt salt&pepper.

Kjør til ønsket konsistens og servér sammen med kyllingen,

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page