top of page

Peanøtt- & limekylling med hampfrø & linfrøolje


peanøttlime2.png

Jeg måtte le litt av ingredienslisten for dette så forferdelig sunt ut ser jeg nå. Sunt og godt og like viktig- mettende. En god middagsrett med mye protein og godt fett. Denne middagsretten kan du godt gjøre til din egen og bruke de ingrediensene du ønsker. Har du ikke linfrøolje i hus kan du godt bruke olivenolje. Du kan selvfølgelig også bruke havsalt hvis du ønsker det og sløyfe hamfrø hvis du ikke liker det.

Det finnes så mangt av peanøttsmør å få kjøpt. Det beste er selvfølgelig å lage det selv, men hvis du skal kjøpe det på butikken bør du sette deg litt inn i peanøttsmør generelt så du får tak i et peanøttsmør av god kvalitet. En tommelfingerregel er at det kun skal bestå av peanøtter (99%) og evt litt salt. Saltinnholdet bør heller ikke være for høyt. Peanøtt er ikke en nøtt, men tilhører gruppen belgvekster og det er litt omdiskutert hvor sunn den egentlig er, derfor bruker jeg den ikke så veldig ofte og jeg velger alltid det peanøttsmøret med best kvalitet.

Til én porsjon

Ingredienser

1 kyllingfilét

1 hvitløksfedd

Litt himalayasalt (evt annen type salt) & pepper

1 ts saft fra en lime

1 liten neve fersk basilikum

2 never salat

1 liten ss peanøttsmør (av god kvalitet)

1 ts hampfrø

Litt linfrøolje til å helle over salaten

En neve friske spirer

Sitron til pynt

Skjær kyllingfiléen i biter og stek den på pannen.

Tilsett hvitløksfedd, limesaft og krydre med litt salt&pepper.

Rett før kyllingen er ferdigstekt kan du drysse på litt fersk basilikum og blande godt inn i kyllingen.

Legg salaten på en tallerken, legg kyllingen oppå og deretter peanøttsmøret. Strø litt hampfrø på tallerkenen og avslutt med å helle litt olje over salaten. Sett prikken over ién med en neve friske spirer og en sitron til pynt.

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page