top of page

Linneas nøttegodt


nøttegodt.png

Det er lov å kose seg litt i ukedagene også. Her er en oppskrift på litt nøttegodt. Dette er sprø mandler, cashewnøtter og paranøtter som smaker både søtt og salt. De minner litt om polly nøttegodt, bare en sunnere variant!

Håper du vil prøve!

Jeg lagde dem litt på slump, men brukte ca:

1,5 neve cashewnøtter

1,5 neve mandler

1,5 neve paranøtter

2 ts ekte smør

2 ss tagatesse

2 klyper havsalt

Grovhakk nøttene og ha dem i en panne med smør. Dekk dem godt i smør før du tilsetter tagatesse og rører rundt. Tagatessen skal smelte og karamelisere seg litt. Du kan gjerne tilsette 1 ss vann hvis du synes at det blir litt tørt. Fortsett å røre blandingen godt sammen til du synes at det har karamelisert seg nok. Da drysser du over noen klyper med havsalt (pass på og ikke ta for mye, smak gjerne til)

Når de er ferdige på pannen deler du dem opp og bruker en skje og lager små nøttetårn på et bakepapir.

La de ligge og tørke litt før du setter dem litt i kjøleskap. Da blir de ekstra sprø og gode og klistrer ikke.

NYTES!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page