top of page

Deilig mat på Malta

Hei og god morgen!

Jeg har som sagt vært en uke på Malta- det var deilig! Været var ikke sånn kjempevarmt og det var litt skyet, men da passet det fint å titte rundt på øya. Vi fikk sett hele øya og det var bra for vi pleier nemlig å reise til et sted en gang og da passer vi på å få med oss så mye som mulig.

Malta har ,som også landene rundt, mye deilig middelhavsmat. Oliven, gode oljer, salater, fisk og mye annet deilig bare for å nevne noe. Vi spiste på litt forskjellige restauranter og fikk god mat alle steder. Min store favoritt på matfronten er and, derfor spiste jeg and hele 3 ganger! Mmm. Kunne levd av bare and. Det smaker så godt!

Så her er litt forskjellige ting vi spiste i løpet av uka:

Nydelig salat med sverdfisk

Min søster fikk kylling i kokosmelk på Wakamama

På Wakamama fikk jeg salat med tunfisk

Vi var innom markedet i Marsaxlokk, noe som er obligatorisk når man er på Malta

Så såå godt ut, men bare se, ikke røre. De ble derimot servert sammen med...

...svart olivenpaté. Jummy! Dette smakte nydelig og jeg har kjøpt med 2 glass med hjem.!

And i herlige smaker av kanel, anis og kardemomme. Trenger ikke lengre beskrivelse; himmelsk!

Obligatorisk besøk hos gourmetrestauranten Caviar & Bull

Lammecarre

Andebryst

Carpaccio

Som dere ser var vi innom forskjellige type restauranter. Vi var også innom italiensk restaurant. Italiensk mat må ikke være focaccia, pizza eller pasta, det er ofte kjøttretter og fiskeretter på menyen. Skulle det være sånn at man ikke finner noe man kan spise, så setter de fleste restauranter sammen noe spesielt for deg. Det var de veldig flinke til her på Malta selv om jeg som regel bare måtte fikse på en ingrediens eller to. Min søster som spiser glutenfritt fikk flere ganger servert glutenfritt brød/ tilpasset sin rett til å være glutenfri. Det er fint og positivt at restaurantene er godt forberedt og at de ansatte er positive i forhold til allergier og hjelper til med å tilpasse retten til gjesten. Jeg synes nemlig at det er ganske ofte at man ikke blir møtt med samme positive holdning her i Norge. Derfor kan man innimellom kvie seg for å spørre om det er mulig å tilpasse en rett på restaurant. Jeg sier ikke at man kan forvente å få glutenfri pasta, servert pizza og andre ting, men at det ikke burde være problematisk med tanke på jevning av sauser, få grønnsaker i stedet for poteter osv.

Det burde heller ikke være nødvendig få blikket "slankekur" hver gang man spør om å få salat i stedet for ris. Uansett, vi hadde det fint på tur, men det er alltid godt å være hjemme igjen og skulle lage sin egen mat! Nå håper jeg bare at været kan bli litt bedre her hjemme. Hadde planlagt å grille litt fremover, men det er ikke noe særlig når det regner. Inntil sommeren kommer for fullt får jeg tenke i litt andre baner.

Nå skal det planlegges litt fremover!

Ønsker deg en finfin dag!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page