top of page

Hva jeg spiser når jeg skal kose meg


Det spørsmålet jeg kanskje får aller oftest når det kommer til kostholdet mitt er hva jeg spiser når jeg skal kose meg. Gjerne formulert" hva spiser du EGENTLIG når du skal kose deg?"

Jeg synes det er litt morsomt hver gang. Vi har tydeligvis et veldig stort behov for å ha muligheten til å kose oss! Og når jeg ofte da svarer "nei, du kan ikke spise hveteboller eller spise melkesjokolade", så svarer de fleste "ånei, da er nok ikke lavkarbo noe for meg!".

Det finnes en haug av gode lavkarboalternativer når man skal kose seg, men jeg foretrekker egentlig enklest nok en neve nøtter og en bit mørk sjokolade. Folks svar til det er gjerne "hæ!, kan vel ikke kose deg med det vel? Det er jo ikke ordentlig kos!"

Fakta er at hvis man har en kropp i balanse så har man ikke/får man ikke cravings. Selvfølgelig kan det være godt å spise litt dessert, men det er aldri trigget av "jeg må ha".

Cravings kommer ofte i forbindelse med at man spiser for lite eller at man har et kosthold med mye karbohydrater, lite protein og lite fettkilder. Suget henger også sammen med at hjernen elsker kombinasjonen stivelsesrik (sukker) og fettrik mat. Dette fordi det gir rask energi. (Har vært litt inne på dette i et tidligere innlegg) Så det er ikke så rart at mange elsker melkesjokolade og bare MÅ ha det hver dag. Jeg sier ikke at man skal slutte å spise melkesjokolade hvis det er det beste man vet. Jeg sier bare at det er mulig å ikke ha cravings hele tiden.

Ved litt enkle grep for en sunnere hverdag, å spise godt og variert (og nok) vil man føle seg vel i kropp og sinn!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page