top of page

Hjemmelaget blomkålsuppe


Hei! Håper dere har en fin start på uken! I dag ble det blomkålsuppe til middag. Grunnen til disse oppskriftene med blomkål skyldes at jeg hadde en stor fin blomkål og den må jo selvfølgelig bli brukt opp! :) Jeg er egentlig ikke en suppe-person, men det kan være godt med litt suppe innimellom og i dag ble det altså suppe av blomkål. Denne suppen er ganske fyldig og metter derfor godt. Det blir en stor porsjon så her er det nok til lunsj dagen etterpå. Å lage suppe er jo veldig enkelt og derfor er det synd at så mange tyr til posesuppe. Her har jeg riktignok ikke brukt hjemmelaget kraft for det hadde jeg ikke ingredienser til -det er helt klart det aller beste. Så har man ikke anledning til å lage kraften selv, gjelder det å finne god kraft eller gode buljonger på butikken. Desverre er de fleste og mest vanlige proppet med smaksforsterkere og alt mulig annet som absolutt ikke har noe med sunn og god mat å gjøre. Suppen kan også lages uten buljong/kraft, men da kan den fort bli litt tam i smaken så da burde man tilsette litt hakkede friske urter og en smørklatt i tillegg.

Ingredienser

1 l vann

1 kyllingbuljong

1 stort blomkålhode

1 stort fedd hvitløk

2 sjalottløk

3 dl kremfløte

Salt & pepper

Tilbehør

Friske urter

Bacon

Start med å finne frem en stor gryte og fyll den med 1 l vann. Tilsett buljongen og la den oppløses helt før dulegger blomkålen (i mindre biter) , hvitløken og sjalottløken oppi. La det koke til blomkålen er ferdigkokt (slipper lett med en gaffel)

Bruk en øse/skje for å ta blomkålen opp av gryten og få med så mye hvitløk og sjarlottløk du klarer. Legg dette opp i en blender/foodprosessor og kjør til det er en fin masse. Ta massen tilbake i gryten med vannet, tilsett kremfløten og gi det hele et oppkok.

Smak til med salt og pepper.

Serveres med nystekt bacon og friske urter.

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page