top of page

Fersk granola med tyrkisk youghurt og blåbær


granola.png

Det er noe med meg og nøtter...Det hadde vært et stort savn hvis jeg ikke kunne spise dem. Heldigvis er jeg kun allergisk for hasselnøtter og det har uansett aldri vært noen favoritt hos meg.

Jeg spiser stort sett nøtter hver dag, ca en liten neve (20 g) og jeg varierer litt med hvilke nøtter jeg spiser. Stort sett er det valnøtter eller paranøtter det går i. Jeg liker best naturelle nøtter, men noen ganger er det jo godt med en litt annen smak eller nøtter i en annen kombinasjon. Denne granolaen er laget bare med nøtter og ikke frø (som granola gjerne er), er sprø og har litt sødme.

En perfekt start på dagen! Granola kan lages i store porsjoner og oppbevares i en lufttett beholder. Denne gangen lagde jeg derimot bare granola til én porsjon. Ovnen sto nemlig på fra før av og da var det fort gjort å slenge noen nøtter på et bakepapir og sette inn i ovnen i et par minutter. Så da ble det deilig fersk granola til frokost i dag!

Granola

Til én porsjon

15 g Valnøtter

10 g Mandler

10 g Paranøtter

1 ss bremykt

litt sukrin gold

Sett ovnen på 150 grader.

Hakk opp nøttene i mindre biter og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

La dem ligge ganske tett og legg smøret oppå. Strø over litt sukrin gold og la dem stå

i ovnen i ca 10-15 min. Husk at de ikke må bli brent, så følg med!

Tas ut av ovnen og avkjøles (smaker også nydelig lun)

Serveres sammen med 100 g tyrkisk youghurt og blåbær.

Håper det smaker! :)

granola1.png

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page